Noticias

Elena Rykova, ganadora del Premio Internacional Frederic Mompou

Redacción
viernes, 18 de diciembre de 2015
0,0001424

La compositora rusa Elena Rykova ha ganado el Premio Internacional Frederic Mompou del 36 Concurso de Jovenes Compositores de Joventuts Musicals de Barcelona, con la obra Brain Ring para cuarteto de saxos.

El jurado formado por Antonio Ballestín, Nacho Gascón, Domènec González de la Rubia, Martín Matalón y Jesús Rueda, ha resuelto otorgar una mención honorífica a la obra Alegría del Cronopio del compositor mexicano Juan José Bárcenas Cardona. En el Concurso han participado 13 partituras procedentes de Alemania , Argentina, Corea del Sur, España, Francia, Gran Bretaña, Grecia, México, Rusia i y Chequia.

El Premio Internacional Frederic Mompou tiene una dotación de 4.000,00€, la l’ edició de la partitura y el estreno de la obra. Brain Ring, será obra obligada en la fase final del concurso de interpretación del Andorra Sax Festival de la próxima primavera. La lectura del veredicto, realizado en la Sala Mompou de la SGAE el miércoles 16, ha precedido al estreno de la obra Icarus among the stars, del britanico Lliam Paterson, ganador de la edición anterior del concurso a cargo de The Bax Trio, que han interpretado también obras de Debussy, Bax y Aronowicz. 

Elena Rykova

Compositora i artista “performer” és va néixer a Ufa, República Baixkíria de Rússia l’any 1991. Va estudiar composició i piano al Col·legi Especial Música a Ufa. De l’any 2010 fins el 2015 va estudiar composició al Conservatori Estatal de Moscou amb el professor Yuri Kasparov. Va ser candidata al Premi Gaudeamus 2013 (Països Baixos) i ha guanyat diversos concursos internacionals com el Tercer concurs internacional del Conservatori de Moscou amb una peça obligada per a vents, l’any
2011. L’any 2014 Elena Rykova és finalista dels Premi Kandinsky ( Premis independents d’art contemporani de
Rússia ) amb la seva actuació musical El Mirall de Galadriel. La seva música s'interpreta a França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Espanya, Països Baixos, Finlàndia, Israel i Rússia. Participa en nombrosos festival i cursos internacionals de música, com ara: : Summer Academy Schloss, Solitude amb Chaya Szernowin, Ming Tsao i Rebecca Saunders (2015); Summer Academy de Tzlil Festival Meudcan, a Israel amb Pierluigi Billone, Dimitri Kourliandski i Nikel Ensemble (2015 ); 47 Festival Internacional de Música 2014 a Darmstadt; Impuls Academy (2013, 2015), Donaueschinger Musiktage 2013, Moscou Ensemble Academy (2012, 2013, 2014) entre molts altres. 

Rep classes magistrals de Franck Bedrossian, Pierluigi Billone, Chaya Czernowin, Beat Furrer, Francesco Filidei, Filippe Leroux, Marc Andre, Klaus Lang, Peter Ablinger, Richard Barrett, Louis Andriessen, Johannes Kreidler, Dmitri Kourliandski, Clemens Gadenstätter, Jean-Luc Hervé, Antoine Beuger, Manon-Liu hivern, Frank Gratkowski i Georg Nussbaumer. Rykova és una compositora experimental i treballa en diferents àrees de la música i l'art: actuacions amb instruments i objectes d'art i amb objectes trobats. També treballa amb elements de teatre musical, partitures gràfiques, peces per a instrumentació no especificada, instal·lacions, peces amb dispositius analògics, instruments preparats i jocs similars. Fa música de cambra, simfònica i improvisacions.

Comentarios
Para escribir un comentario debes identificarte o registrarte.